Skip to main content

Nakon uspješno odrađenog testnog perioda i zadovoljnih kupaca od rujna ove godine s ponosom objavljujemo kako smo na policama gotovo svih Pevex centara s asortimanom naša dva jaka brenda.

Riječ je o jednom od vodećih proizvođača tipli i vijaka u Njemačkoj TOX Dübel Technik ili jednostavno TOX, te o svjetski renomiranom proizvođaču, sinonimu za kvalitetan skalpel, japanskoj OLFA-i.

Popis Pevex centara u kojima se nalazi naš asortiman: Split, Šibenik, Zadar, Rijeka Kukuljanovo, Pula, Sesvete, Jankomir, Novi Zagreb, Žitnjak, Osijek, Rijeka Škurinje, Slavonski brod, Kutina, Sisak, Čakovec, Črnomerec, Samobor, Vukovar, Vinkovci, Virovitica, Bjelovar, Koprivnica, Varaždin, Karlovac, Dubrovnik i Makarska.

Pronađite nas na policama u Pevex prodajnim centrima, kao i na Pevex web shopu!

TOX

“Crvena višenamjenska tipla” proslavila je tvrtku: njemački TOX je postao vodeći u području višenamjenskih tipli. Kao obiteljska tvrtka srednje veličine, od 1941. godine nude oko 1200 modela zidnih tipli i sustava za pričvršćivanje. Sveobuhvatan asortiman – od šupljih, ekspandirajućih, tipli za teška opterećenja, sanitarnih i okvirnih zidnih tipli do izolacijskih učvršćenja – dosljedno je usmjeren na potrebe kupaca i krajnjih korisnika. Proizvodnja se odvija isključivo u Njemačkoj, u gradu Krauchenwies. To jamči dosljedno visoku kvalitetu proizvodnje, brzo planiranje i mogućnost isporuke, kao i kratke udaljenosti do kupca.

Mnogi se majstori oslanjaju na original – a time i na crvenu Tri zidnu tiplu. Ova višenamjenska zidna tipla bila je prva takve vrste, a izumili su je 1973. Do danas se oslanjaju na zidne tiple robne marke koje impresioniraju svojom visokom kvalitetom izrade. To ih čini jednim od vodećih dobavljača na njemačkom tržištu – stavljajući ih na prvo mjesto među bezbrojnim metaloprerađivačima, vodoinstalaterima, električarima, tesarima i majstorima suhe gradnje koji svakodnevno koriste TOX tiple.

Danas se zalažu za inovativne proizvode i kompetentna rješenja u području tehnologije zidnih fiksiranja.

OLFA

Utemeljitelj OLFA Corporation, gospodin Yoshio Okada 1956. godine izumio je prvi skalpel s lomljivom oštricom. Nadahnuće za ovu posebnu ideju dobio je lomljenjem kockica čokolade i analizirajući komadiće razbijenog stakla. Ovaj jedinstveni izum od tada je postao svjetski bestseler poznat pod nazivom OLFA CUTTER.

Yoshio Okada također je izumio prvi rotirajući rezač na svijetu. 1979. donio je revoluciju u način na koji su ljudi rezali tkaninu prebacivši ih s upotrebe škara na kotrljanje kružne oštrice po materijalu. OLFA rotacijske rezače danas koriste krojači diljem svijeta.

Boja, naziv i logotip OLFA skalpela također nisu slučajnost. Naime, tada su alati uglavnom bili tamne boje, a Yoshio Okada je shvatio da nož mora biti lako prepoznatljiv u kutiji za alat. Danas je žuta boja sinonim za sigurnost i ujedno i prepoznatljiva značajka OLFA proizvoda.

Naziv “OLFA” dolazi od dvije japanske riječi, koje u prijevodu znače “slomiti oštricu”, a OLFA logotip u obliku paralelograma preuzet je iz oblika oštrice koja se otkida.