Skip to main content

Bazzar.hr je najveći web shop u Hrvatskoj na kojem možete kupovati online iz udobnosti svog doma, te uživati u akcijama i pogodnostima i brzoj dostavi na kućnu adresu. Uspješna suradnja s ovim prepoznatljivim brendom nam je omogućio donijeti uspješne i jake robne marke do zadovoljnih korisnika.

Jedna od robnih marki čiji najveći izbor možete pronaći u bazzar.hr web shopu je japanska OLFA, svjetski renomirani proizvođač skalpela i oštrica. OLFA danas je praktički sinonim za skalpel.

Osim klasičnih skalpela na bazzar.hr nudimo i tzv. sigurnosne skalpele, skalpele za posebne namjene i djelatnosti, rezače za razne obloge, rezervne oštrice, skalpele za prehranu, visokokvalitetne strugače, rotacijske rezače za tkaninu, podloge i još mnogo toga.

Jedan klik Vas dijeli od ovih vrhunskih proizvoda! Ajmo na bazzar.hr!

OLFA

Utemeljitelj OLFA Corporation, gospodin Yoshio Okada 1956. godine izumio je prvi skalpel s lomljivom oštricom. Nadahnuće za ovu posebnu ideju dobio je lomljenjem kockica čokolade i analizirajući komadiće razbijenog stakla. Ovaj jedinstveni izum od tada je postao svjetski bestseler poznat pod nazivom OLFA CUTTER.

Yoshio Okada također je izumio prvi rotirajući rezač na svijetu. 1979. donio je revoluciju u način na koji su ljudi rezali tkaninu prebacivši ih s upotrebe škara na kotrljanje kružne oštrice po materijalu. OLFA rotacijske rezače danas koriste krojači diljem svijeta.

Boja, naziv i logotip OLFA skalpela također nisu slučajnost. Naime, tada su alati uglavnom bili tamne boje, a Yoshio Okada je shvatio da nož mora biti lako prepoznatljiv u kutiji za alat. Danas je žuta boja sinonim za sigurnost i ujedno i prepoznatljiva značajka OLFA proizvoda.

Naziv “OLFA” dolazi od dvije japanske riječi, koje u prijevodu znače “slomiti oštricu”, a OLFA logotip u obliku paralelograma preuzet je iz oblika oštrice koja se otkida.