sievi

Lauri Jokinen osnovao je tvrtku 1951. u maloj kućici u selu Sievi i zaposlio četiri postolara za izradu kožnih čizama. Prvi glavni proizvod bila je gumena čizma s kožnim vrhom opće namjene poznata u Finskoj kao Everyman’s boot, koju je tvrtka nastavila proizvoditi do 2003. godine.

Od postolarske radionice do industrijskog poduzeća 1960.-1970

Ideja za zaštitnu obuću prva je nastala 1964. godine od brodograditelja tijekom posjeta brodogradilištu u Helsinkiju i odlučeno je da se pokrene proizvodnja zaštitne obuće. Naša prva tvornica dovršena je 1963. godine, a proširenje proizvodnih pogona i skladišta uslijedilo je u intervalima od otprilike 10 godina.

Specijalizirao se za zaštitnu obuću 1970-ih

U industriji je počelo rasti zanimanje za zaštitu na radu i Sievi je već imao gotove proizvode za ispunjavanje ovih zahtjeva. Sievi je uložio velika sredstva u povećanje obujma proizvodnje i aktivno je obučavao kvalificiranije osoblje. Dnevna proizvodnja premašila je 1000 pari 1976.

Koraci prema internacionalizaciji

U 1980-ima, izvoz je ojačan akvizicijom u Švedskoj. Uz Švedsku, Norveška i Danska bile su glavna izvozna odredišta, no istraživana su i tržišta Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja srednje Europe. Godine 1991. Sievi je postao prvi proizvođač zaštitne obuće u Europi koji je dobio certifikat sustava kvalitete ISO 9001 i pravo na oznaku CE za svoju cjelokupnu kolekciju zaštitne obuće. Godine 1997. Sievi je postao prvi europski proizvođač obuće koji je certificiran prema ISO 14001 sustavu upravljanja okolišem.